
اقتصاد پنهان- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و جانشین رئیس کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان سمنان گفت: یکی از بهترین و مهمترین شیوههای پیشگیری و مقابله با قاچاق بهرهمندی از سامانهها و روشهای سیستماتیک است که با استفاده از آن میتوان نسبت به رفع خلاءهای موجود و جلوگیری از سوء استفاده قاچاقچیان و سوداگران اقدام نمود.
به گزارش اقتصاد پنهان، خجستهپور، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و جانشین رئیس کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان یکی از مهمترین آثار مبارزه با قاچاق کالا و ارز را رونق تولیدات داخلی عنوان کرد و گفت: جلوگیری از قاچاق کالا منجر به کارآفرینی و اشتغال جوانان و در نهایت رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم میشود.
وی با بیان اینکه روشهای قهری در مقابله با قاچاق به تنهایی نمیتواند مانع از این پدیده مذموم باشد، اذعان داشت: یکی از بهترین و مهمترین شیوههای پیشگیری و مقابله با قاچاق بهرهمندی از سامانهها و روشهای سیستماتیک است که با استفاده از آن میتوان نسبت به رفع خلاءهای موجود و جلوگیری از سوء استفاده قاچاقچیان و سوداگران اقدام نمود.
جانشین رئیس کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان با تأکید بر اینکه هرگونه جابجایی دام بدون پلاک قاچاق محسوب میشود خاطر نشان کرد: کمتر از یک سوم دامهای استان پلاککوبی شدهاند و علیرغم جایگاه سوم استان در کشور از از این حیث، باید با تلاش مضاعف آمار موجود را بهبود بخشید.
وی با بیان اینکه مساعدتهای زیادی در این خصوص انجام شده است، تأکید کرد: مجددا نسبت به اطلاعرسانی و آگاهسازی دامداران بویژه در مناطق روستایی، قشلاقی و عشایرنشین توسط دستگاههای متولی اقدام شود تا دامداری اظهار بیاطلاعی در خصوص این طرح ننماید.
خجستهپور ادامه داد: از این پس نیروی انتظامی نیز با حساسیت بیشتر نسبت به جلوگیری از هرگونه جابجایی دام فاقد پلاک اقدام خواهد کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار با اشاره به انجام مقدمات اجرای طرح توزیع الکترونیکی گاز مایع در استان خواستار پیگیری فرمانداران شهرستانهای تابعه برای شناسایی و معرفی مصرفکنندگان گاز مایع در سطح شهرستان و روستاها شد.
وی تأکید کرد: علاوه بر اطلاعرسانی دقیق در ارتباط با اجرای این طرح، نسبت به افراد مشمول مساعدت لازم به عمل آید تا در فصول سرد سال به دلیل آشنا نبودن با فرایند توزیع الکترونیکی با مشکل کمبود سوخت مواجه نشوند.
در ادامه اسلامیراد، دبیر کمیسیونبرنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان در خصوص اقدامات کمیسیون در 6 ماهه نخست سال 1399 در استان خاطرنشان کرد:کمیسیون استان، کارگروهها و کمیتههای ذیل آن نسبت به برگزاری 44 جلسه با 262 مصوبه و کمیسیونهای شهرستانهای تابعه نسبت به برگزاری 23 جلسه با مجموع 151 مصوبه اقدام نمودهاند.
اسلامیراد مجموع کشفیات استان طی این مدت را بالغ بر 385 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: کشف کالای قاچاق به ارزش 312 میلیارد ریال در نتیجه کنترل محورهای مواصلاتی در قالب 544 پرونده توسط نیروی انتظامی استان، 12 میلیارد ریال حاصل 4 هزار و 787 مورد بازرسی از سطح عرضه در قالب 256 پرونده توسط مدیریت صنعت، معدن و تجارت استان و 60 میلیارد ریال نیز توسط گمرک استان از مهمترین اقدامات استان در 6 ماهه نخست امسال است.
وی در خصوص وضعیت رسیدگی به پروندههای موضوع قاچاق در نیمه نخست سال گفت: در 172 فقره پرونده به ارزش 58 میلیارد ریال متخلفین جمعا به پرداخت 135 میلیارد ریال جریمه نقدی محکوم که تا کنون بیش از 17 میلیارد ریال از آن وصول شده است.
اسلامیراد همچنین در ادامه گزارش خود از موفقیتهای کمیسیون استان در حوزه فرهنگی، فعالیتهای پیشگیرانه، اجرای سامانههای الکترونیکی و هوشمند، جلوگیری از قاچاق سوخت و اجرای طرح پلاککوبی دام زنده خبرداد.
در این جلسه، وضعیت اجرای طرح توزیع الکترونیکی گاز مایع و مشکلات طرح پلاککوبی دامهای استان مورد بررسی قرار گرفت که اعضاء پس از بحث و تبادل نظر در خصوص این موارد تصمیمگیری کردند.
جلسه کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان سمنان به ریاست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی و با حضور اعضا در محل استانداری سمنان تشکیل شد.