
اقتصاد پنهان- معاون پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: شفافسازی زنجیره تأمین و مصرف، ضرورتی انکارناپذیر در پیشگیری از تخلفات و هدررفت بودجههای درمانی در شرایط تحریم است.
به گزارش اقتصاد پنهان، در پی اجرای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، جلسه پیشگیری از قاچاق دارو و تجهیزات پزشکی در مراکز درمانی، با حضور معاون پیشگیری و مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بیمه سلامت در محل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شد.
عبداله هندیانی، معاون پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این جلسه ضمن پاسداشت خدمات مدافعین سلامت، تحریمهای ظالمانهی دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز بیماران را محکوم کرد.
هندیانی با اشاره به انتشار اخبار خروج دارو و تجهیزات پزشکی از مراکز درمانی، پیشگیری از تخلفات و هدررفت بودجههای درمانی در شرایط تحریم را ضروری دانست.
معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضمن تأکید بر صیانت از سلامت کادر درمان، بررسی وضعیت و شفافسازی اطلاعات مربوط به موجودی این گروه کالایی در سطح کشور را خواستار شد.
مطابق ضوابط تبصره (4) ماده (18) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی، هرگونه حمل و نگهداری به قصد تجاری و همچنین خرید و فروش تجهیزات و ملزومات پزشکی مستعمل ممنوع است.
البته با توجه به وجود استثناء در خصوص اقلام دارای قابلیت استفاده مجدد، امکان اعلام فهرست این موارد ضمن ابلاغ ملاحظات بهداشتی مربوطه از سوی وزیر بهداشت وجود دارد.
در این جلسه با بررسی این ظرفیت قانونی، ضمن تصمیمگیری برای اجرای یکپارچه طرح رهگیری و ردیابی اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی در بخش سرپایی و مراکز درمانی بر اعلام هشدارهای لازم برای استفاده از کالاهای قاچاق در مراکز درمانی و مطبها یا خروج این کالاها از این مراکز تأکید شد.
در ادامه زنگنه، مشاور معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و امیری، مدیرکل فناوری اطلاعات سازمان غذا و دارو به اتفاق آمادگی این وزارتخانه در خصوص اجرای گامبهگام طرح شفافسازی زنجیره تأمین و مصرف دارو در بخش بستری و سرپایی را اعلام کردند.
نماینده سازمان بیمه سلامت نیز از آغاز منوطسازی پرداختهای بیمهای تجهیزات پزشکی به استعلام اصالت این کالاها از طریق اجرای طرح آزمایشی سمعک خبر داد.
همچنین پرهامفر، مدیرکل دفتر پیشگیری از قاچاق کالا و ارز، با بیان گستردگی و تنوع دارو و اقلام پزشکی و ملاحظات تأمین ارز این گروههای کالایی، اجرای وظایف ذاتی هر بخش برای حصول اطمینان از سلامت کالا، ثبت اطلاعات تأمین و مصرف و استعلام اصالت در پرداخت هزینههای بیمه را مورد تأکید قرار داد و تسریع در اجرای مصوبات ابلاغی رهبر معظم انقلاب و رییس جمهوری را خواستار شد.